“BENİM SÖĞÜTLÜM”

 

SÖĞÜTLÜ BELEDİYESİ

“BENİM SÖĞÜTLÜM” KONULU GELENEKSEL ÖDÜLLÜ 

FOTOĞRAF YARIŞMASI

 

AMAÇ

Söğütlü ilçesi her mevsimi farklı yaşayan doğal, kültürel, tarihsel ve sosyal yaşamı ile eşsiz güzelliklere sahip ilçemizdir. Söğütlü İlçesi’nin dört mevsim yaşanan bir ilçe olması onun en büyük özelliğidir. Söğütlü ilçesinin bu önemli özelliğini daha da ortaya çıkararak tanıtımını yapmak amacıyla “BENİM SÖĞÜTLÜM’’ konulu fotoğraf yarışması düzenlenmiştir.

Fotoğraf sanatı aracılığıyla ilçemizin tanınmasını sağlamak, İlçemize ait bir görsel hafıza oluşturmak bunun bir ödüllendirme ve sergileme şeklinde fotoğraf sanatını teşvik edip belgelenerek gelecek kuşaklara bu günler hakkında görsel doküman aktarılmasıdır.

 

KONU :  “BENİM SÖĞÜTLÜM’’

Söğütlü İlçesi’nin sosyal, kültürel, yapısal ve doğal güzelliklerini ortaya koyan fotoğraflar istenmektedir.

Yarışma Normal ve Drone çekimler olmak üzere iki kategoride düzenlenmiştir.

 

KATILIM ve KURALLAR

 

• Fotoğraflar dijital çekilmiş renkli ya da siyah-beyaz görüntülerden oluşmalıdır.

• Katılımcılar, her kategori için en fazla beş fotoğraf ile katılabilir.

• Fotoğraflar, daha önce hiç bir yarışmada ödül ve sergileme almamış olmalıdır. Benzer fotoğraflarda, fotoğrafı çekenin ve kadraj değişikliğinin belirgin  olması şarttır.

• Ödül ve sergileme almış fotoğrafların tekrar katıldığı tespit edildiği zaman yarışma dışı bırakılır. Ödül almış ise ödülü geri alınır. Bu durum diğer sıralamaları değiştirmez.

• Fotoğraflarda kadraj, renk doygunluğu, keskinlik, toz alma ve kontrast düzeltmesi gibi kabul edilebilecek müdahaleler dışında hiçbir manipülasyon / başkalaştırma / oynama kabul edilmeyecektir. Fotoğrafın belgesel yapısı değiştirilmemiş olmalıdır. Bu konu da jürinin kanaati esastır.

 

ESERLERİN İSİMLENDİRİLMESİ VE GÖNDERİLMESİ:

• Yarışma için fotoğrafların en geç ………………………………………………tarihine kadar katılım formunu eksiksiz doldurarak yarışmaya katılacağı fotoğrafları ve katılım formunu e mail ile ……………………………………………………………… e-mail hesabına gönderilmesi gerekir.

• Yarışmaya gönderilecek fotoğraflar jpg/JPEG formatında, (en yüksek sıkıştırılmamış kalite) ve 300 dpi çözünürlükte, büyük boy baskıya elverecek şekilde, uzun kenarı en az 1920 piksel ve 3 Mb’ dan küçük 4 Mb’ dan büyük olmayacak boyutta, toplam 20 MB aşmayacak şekilde olmalıdır.

Fotoğraf adlandırmaları; Normal/ Drone - Yarışmacı TC.NO – Fotoğraf sıra nosu fotoğraf altına yazarak gönderilecek; 

 

( normal – 34577637412 -1  ,  normal – 34577637412 -2  ,  normal – 34577637412 -3 …… gibi,   yada ikinci kategori için;  drone – 34577637412-1  ,  drone – 34577637412 - 2  , drone – 34577637412 – 3 , ……… gibi )

 

• Yukarıdaki boyutları karşılaması koşuluyla cep telefonuyla çekilen fotoğraflar da katılabilir.

• Yarışmacılar e mail ile gönderilen fotoğrafların sağlıklı bir şekilde gönderim adresine ulaştığı bilgisinin teyidini “ oluşabilecek gönderim aksiliklerini gidermek adına “ yarışma sekreterliğinden almaları rica olunur.

ESERLERİN GÖNDERİLMESİ

Fotoğrafların kayıtlı olduğu CD ve başvuru formu son teslim tarihine kadar yazışma adresine gönderilmeli ya da elden teslim edilmelidir.

Katılım formunu imzalayarak bu yarışmaya katılanlar, tüm katılım koşullarını kabul etmiş sayılır.

YAYIN VE TEKLİF HAKKI

  • Yarışmada ödül alan ve satın alınan eserlerin her türlü teklif, yayın kullanım ve sergileme hakları eser sahibiyle birlikte Söğütlü Belediyesi’ne aittir.
  • Ödül alan eserler ile satın alınan eserler Söğütlü Belediyesi tarafından takvim, kitap, reklam, tanıtım amaçlı broşür, afiş, kartpostal, poster, web sayfası ve benzeri basılı yayınlarda fotoğrafçı adı belirtilmek koşuluyla kullanılabilir.
  • Söğütlü Belediyesi bu eserle ilgili yapacağı yazılı ve görsel yayınlar, sergilemeler için eser sahiplerine ayrıca bir ödemede bulunmaz.
  • Ödül alan ya da yayınlanan fotoğraflarda görünebilecek insanların, fotoğraflarının çekilmesine ve yarışmaya gönderilmesine, fotoğrafın internet ortamında ve basılı yayın organlarında yayınlanmasına izin verdikleri kabul edilir. Söz konusu kullanımlardan dolayı doğabilecek anlaşmazlıkların tüm sorumluluğu yarışmacıya aittir.
  • Ödül ve Sergileme alan eser sahipleri, işbu şartnamede belirtilen ödül tutarlarının aynı zamanda telif (kullanım) ücreti yerine geçtiğini; ödül  ve   sergileme  alan eserler için verilen para ödüllerinden başka eserin kullanım ya da devrine ilişkin olarak her ne nam altında olursa olsun SÖĞÜTLÜ BELEDİYESİ’nden herhangi bir talepte bulunmayacağını kabul eder. Ayrıca SÖĞÜTLÜ BELEDİYESİ; ödül ve sergileme alan eserler dışında kullanmak istediği eserleri de aynı şartlarda satın alabilir. Katılımcı bu şartlarla ilgili olarak kurumumuz ve/veya sponsor firmalardan ayrıca hiç bir hak   ve  alacak talebinin olmadığını ve bundan sonra da olmayacağını kabul etmektedir.
  • Yarışma sonunda ödül ve sergileme alan eserler üzerinde 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 21’inci maddesinde tanımlanan işleme,   22’nci maddesinde tanımlanan çoğaltma, 23’üncü maddesinde tanımlanan yayma, 24’üncü maddesinde tanımlanan temsil ve 25’inci maddesin de   tanımlanan işaret, ses ve/veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim mali hakları eser sahibi ile birlikte süresiz olarak Söğütlü   Belediyesi’ne ait olacaktır.

  • Katılımcılar; Söğütlü Belediyesinin e-mail hesabına fotoğraflarını göndermekle yarışma koşullarını okumuş, içeriğini   anlamış ve hükümleri kabul edip onaylamış sayılırlar. Bu şartname, yarışmacının yarışma fotoğraflarını göndermesiyle yürürlüğe girer. Yarışmacıların bu şartname hükümlerine sonradan itiraz hakkı yoktur.

  • Söğütlü Belediyesi ödül ve sergileme kazanan ve satın alınan fotoğrafların sergi ve kataloğunun hazırlanması ya da eksif bilgilerine ulaşmak için üzerinde işlem yapılmamış asıl/ham dosyalarını katılımcıdan isteyebilir.

SEÇİCİ KURUL

  • Cihat ÇAVDAR ( Fotoğraf Sanatçısı / Eğitmen)

  • Tanar ÇAKMAKCI ( Krutör, Fotoğraf Sanatçısı )

  • Servet SEZGİN ( Fotoğraf Sanatçısı - SUBÜ Öğretim Görevlisi )

  •  …………………………………………………. ( Söğütlü Belediyesi …………………………..)

  • ………………………………………………….. ( Söğütlü Belediyesi …………………………..)

 

YARIŞMA TAKVİMİ

Son katılma tarihi : 

Seçici kurul değerlendirme :

Sergi ve ödül töreni :  Sergi ve Ödül Töreni daha sonra belirtilecektir.

ÖDÜLLER ( KATEGORİ-1 / NORMAL)

1.lik Ödülü : 2.500 TL

2.lik Ödülü : 2.000 TL

3.lük Ödülü : 1.500 TL

ÖDÜLLER ( KATEGORİ-2 / DRONE )

1.lik Ödülü : 2.500 TL

2.lik Ödülü : 2.000 TL

3.lük Ödülü : 1.500 TL

Satın Alma - Sergileme : 200 TL ( İki Kategoride Toplam En Az 30 Adet )

 

“BENİM SÖĞÜTLÜM” FOTOĞRAF YARIŞMASI 

KATILIM FORMU

YARIŞMA SEKRETERLİĞİ: 

İletişim/Sekretarya:

Diğer Haberler