Tüm Duyurular » Söğütlü de Kış Ölümsüzleşiyor....

Söğütlü Belediyesi Ödüllü Fotoğraf Yarışması'na başvurular 19 Aralık'ta başladı.

Kültür, sanat ve sanatçıya  verdiği değeri her zaman vurgulayan Söğütlü Belediyesi, bu yıl kış ile sanata merakı olan profesyonel ya da amatör fotoğrafçıları bir araya getiriyor.

Fotoğraf yarışmasının artık geleneksel olarak her yıl farklı bir tema ile düzenleneceğini ifade eden Söğütlü Belediye Kültür ve Sosyal Müdürü bu yıl "Söğütlü'de Kış" temasını belirlediklerini, bu tema etrafında Söğütlü İlçesi sınırlarında çekilme şartı aradıklarını ve fotoğraflar jüri tarafından değerlendirilerek ödüllendirileceğini belirtti.

• Birinci gelen yarışmacıya 1500 TL,
    • İkinci gelen yarışmacıya 1250 TL,
    • Üçüncü gelen yarışmacıya ise 1000 TL ödül

Aynı zamanda mansiyon 3 adet X 500: 1500 TL ve sergide kullanılmak üzere seçilen 30 fotoğrafın tanesine 100 TL verileceğini ifade etti.

Belediye Başkanı Hüseyin Genç yarışma ile ilgili düşüncelerini şu şekilde ifade etti:

"Söğütlü İlçesi her mevsimi farklı yaşayan ve bu farklılığı gerek doğasıyla, gerek kültürel, tarihi, sosyal farklılıklarıyla insanlara yaşatan bir mekandır. Gönlümüz, bu dört mevsimin bu kadar kusursuz yaşandığı bu yeri biraz daha ön plana çıkarmak ve insanların bu eşsiz güzelliği fark etmelerini sağlamak. Bu yıl ki fotoğraf yarışmamızın temasını belirlerken Söğütlü'de Kış fikri bizi, başka bir duygu ile heyecanlandırdı. Çünkü; kış mevsimi zorluklarla doludur. Kar, yağmur, soğuk, fırtına… Bu kelimeler insana çok uzak ve sevimsiz gelse de kış mevsiminin zorlukları ile birlikte güzeldir. Hele Söğütlü'nün doğal yaşantısı üzerine değmiş kar taneleri ile bütünleştirmiş görüntüsü hepimizin yüreğini kımıldatır. Amacımız Söğütlü'nün özelliklerini daha da ortaya çıkararak tanıtımını yapmanın yanı sıra, fotoğraf sanatı ile  ilçemizi tanıştırmak, ilçemize ait görsel hafıza oluşturmak ve bunu sergilemektir." dedi.

Söğütlü Belediyesi Ödüllü Fotoğraf Yarışması şartnamesi ve katılım formu için tıklayınız.

Eklenme Tarihi:20.12.2016