35. Söğütlü Festivali Başladı
Söğütlü Belediyesi tarafından 18 - 21 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 35. Söğütlü Tarım, Hayvancılık ve Süt Festivali başladı.

Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen festivalin açılışına İlçe Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli,  AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ziya Cevherli,34. Ve 35. Söğütlü Festivali yağlı pehlivan güreşleri ağası Semih Güngör, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve ilçe sakinleri katıldı.
Festivalin açılış konuşmasını yapan Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten, Belediyemizce bu yıl 35. sini düzenlediğimiz festivalimize hoşgeldiniz. Festivalimiz başladığı tarihten itibaren yağlı pehlivan güreşleri,  tarım fuarı ve çeşitli etkinlikleriyle ön planda olan festivalimizin bir ayağı da en iyi cins hayvan yarışmasıdır. Çiftçilerimiz büyük bir öz veri ile yetiştirdiği büyükbaş hayvanlarını yarıştırıyorlar. Tarım İlçe müdürlüğümüzden gelen yetkililerin incelemeleri üzerine dereceye girenlere hediyeleri takdim ediliyor. Akabinde tarım fuarımızın açılışını yapacağız. Festival alanımız 30 bin metre kare alan üzerine kurulmuştur. Her yıl firma çeşitliliğini arttırmaya özen gösterirken misafirlerimiz için sosyal aktiviteleri de arttırarak festivalimizi renkli hale getirmeye çalışıyoruz. Festivalimizin son günü ise Kırkpınar’ın rövanşı sayılan yağlı pehlivan güreşleriyle finalimizi yapıyoruz. 4 gün süren Festivalimize herkesi davet ediyoruz. “dedi.

Söğütlü İlçe Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli ise  “Söğütlü Şehir merkezine en yakın mesafede olan ilçelerden biri olarak doğal güzellikleriyle verimli toprakları ve sanayisiyle bilenen önemli bir ilçedir. İlçe sakinleri de çalışkan ve üretken bir potansiyele sahiptir. Bu güzel belde de bugün 35.si düzenlenen ilçe ile bütünleşmiş Söğütlü Festivali gelecek nesillere kültür mirası olarak kalacaktır. Festival özellikle yaz aylarına denk gelmesi sebebiyle tüm il genelinde vatandaşlar tarafından oldukça dikkat çekmektedir. Pazar günü ise güreş severler yoğun ilgi göstermektedirler. Bu büyük, güzel festivalde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. ” dedi.

Festivalin programları şöyle,

19 TEMMUZ CUMA
14:00 Bisiklet turu etkinliği ( Belediye önünden festival alanına )
16:00 Geleneksel Okçuluk yarışmaları ve ödül töreni
20:00 Söğütlü Mahalleler Arası Dostluk Turnuvası Ödül Töreni
20 TEMMUZ 2019 CUMARTESİ
09:00 Trap atışları gösterisi
13:00 Yemek yarışması ve ödül töreni
21:00 Nostalji Film  Gecesi gösterisi
21 TEMMUZ PAZAR
09:00 Yağlı Pehlivan güreşleri açılış töreni
           Yağlı pehlivanların alana çıkması
10:00 Güreş müsabakalarının başlaması
17:00 2020 Güreş Ağası seçimi ve başpehlivan güreşlerinin final müsabakası

Eklenme Tarihi:19-07-2019

Başkan Özten’in Kurban Bayramı Mesajı
Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten, Kurban Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.
09-08-2019

Söğütlü, Büyükşehir’in Çalışmaları İle Yenileniyor
Büyükşehir Belediyesi asfalt ekipleri Söğütlü İlçesi’nin Akarca, Karateke-Orta mahalle , Yeniköy ve Mağara,Hasanfakı Mahallelerini kapsayan 7 kilometre uzunluğundaki grup yolunun 6 kilometrelik kısmı tamamlandı. Yollara toplamda 13 bin ton sıcak asfalt dökülecek.
31-07-2019

Başkan Özten’den Öğrencilere Çanakkale Gezisi
Söğütlü Belediyesi, yaz tatillerini kuran kursuna giderek değerlendiren öğrencilere yönelik olan Ödüllü Yaz Kuran Kursu Projesi kapsamında Çanakkale'ye gezi düzenledi.
30-07-2019

Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten'den komşu ilçe Belediy..
Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten komşu ilçe Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu’yu ziyaret etti.
30-07-2019

Başkan Özten’den Öğrencilere Tam Destek
Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten Söğütlü Akarca mahallesindeki dereceli Öğrenciyi ziyaret etti.
29-07-2019