Söğütlü’de Sıfır Atık Projesi ile İlg..
Söğütlü’de Sıfır Atık Projesi’nin yaygınlaştırılmasıyla ilgili daha yeşil daha temiz bir Söğütlü için istişare
toplantısı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan "Sıfır Atık Projesi" kapsamında Söğütlü Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bölükbaşı’nın katılımlarıyla Söğütlü Belediyesinde ilk toplantı yapıldı.

İlçe Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, “Gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanılabilir bir dünya bırakılmasını hedefleyen proje doğrultusunda önce ilçede bulunan kamu kurumları; kaymakamlık, belediye ve okullar gibi topluca insanların yaşadığı yerlerde yaygınlaştırarak dışarıya olabildiğince az atık vermeye çalışacağız.” dedi.

Belediye Başkanı Hüseyin Genç ise “Sıfır atık insanları daha bilinçli tüketmeye, daha az atık oluşturmaya, oluşan atığı yerinde ayırmaya, ayrılan atıkların geri dönüşümünün sağlanmasına sevk eden bir yaklaşımdır. Projenin öncelikli amacı bilinçli tüketim kültürünü teşvik etmek ve evde, okulda, fabrikada, hastanede birçok yerde kağıdı gıdadan, camı metalden ayrıştıracak bir sistem kurmaktır. Elbette bu projenin başarıya ulaşması toplumun tüm kesimlerinin sahip çıkmasıyla mümkün olacağı gibi biz belediyelere de önemli görevler düşmektedir. Üzerimize
düşen görevlerle ilgili Kaymakamımız ve Milli Eğitim Müdürümüz ile gerekli istişareleri yaptık. İvedilikle çalışmalara başlandı.” diyerek toplantı hakkında açıklamada bulundu.

Eklenme Tarihi:13-12-2018

Başkan Özten’in Kurban Bayramı Mesajı
Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten, Kurban Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.
09-08-2019

Söğütlü, Büyükşehir’in Çalışmaları İle Yenileniyor
Büyükşehir Belediyesi asfalt ekipleri Söğütlü İlçesi’nin Akarca, Karateke-Orta mahalle , Yeniköy ve Mağara,Hasanfakı Mahallelerini kapsayan 7 kilometre uzunluğundaki grup yolunun 6 kilometrelik kısmı tamamlandı. Yollara toplamda 13 bin ton sıcak asfalt dökülecek.
31-07-2019

Başkan Özten’den Öğrencilere Çanakkale Gezisi
Söğütlü Belediyesi, yaz tatillerini kuran kursuna giderek değerlendiren öğrencilere yönelik olan Ödüllü Yaz Kuran Kursu Projesi kapsamında Çanakkale'ye gezi düzenledi.
30-07-2019

Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten'den komşu ilçe Belediy..
Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten komşu ilçe Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu’yu ziyaret etti.
30-07-2019

Başkan Özten’den Öğrencilere Tam Destek
Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten Söğütlü Akarca mahallesindeki dereceli Öğrenciyi ziyaret etti.
29-07-2019