Söğütlü’de Sıfır Atık Projesi ile İlg..
Söğütlü’de Sıfır Atık Projesi’nin yaygınlaştırılmasıyla ilgili daha yeşil daha temiz bir Söğütlü için istişare
toplantısı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan "Sıfır Atık Projesi" kapsamında Söğütlü Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bölükbaşı’nın katılımlarıyla Söğütlü Belediyesinde ilk toplantı yapıldı.

İlçe Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, “Gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanılabilir bir dünya bırakılmasını hedefleyen proje doğrultusunda önce ilçede bulunan kamu kurumları; kaymakamlık, belediye ve okullar gibi topluca insanların yaşadığı yerlerde yaygınlaştırarak dışarıya olabildiğince az atık vermeye çalışacağız.” dedi.

Belediye Başkanı Hüseyin Genç ise “Sıfır atık insanları daha bilinçli tüketmeye, daha az atık oluşturmaya, oluşan atığı yerinde ayırmaya, ayrılan atıkların geri dönüşümünün sağlanmasına sevk eden bir yaklaşımdır. Projenin öncelikli amacı bilinçli tüketim kültürünü teşvik etmek ve evde, okulda, fabrikada, hastanede birçok yerde kağıdı gıdadan, camı metalden ayrıştıracak bir sistem kurmaktır. Elbette bu projenin başarıya ulaşması toplumun tüm kesimlerinin sahip çıkmasıyla mümkün olacağı gibi biz belediyelere de önemli görevler düşmektedir. Üzerimize
düşen görevlerle ilgili Kaymakamımız ve Milli Eğitim Müdürümüz ile gerekli istişareleri yaptık. İvedilikle çalışmalara başlandı.” diyerek toplantı hakkında açıklamada bulundu.

Eklenme Tarihi:13-12-2018

Sakarya Valisi Sayın Ahmet Hamdi Nayir’den Söğütlü İlkokuluna Ziy..
Sakarya Valisi Sayın Ahmet Hamdi Nayir Söğütlü İlkokuluna ziyarette bulundu.
15-03-2019

Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç'in 8 Mart Dünya Kadınlar Gü..
Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
08-03-2019

Söğütlü Doğu Marmara Tarım Fuarında
Söğütlü Belediyesi Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen Doğu Marmara Tarım Fuarında yerini aldı.
08-03-2019

Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç'ten Regaib Kandili Mesajı
Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, mübarek Ramazan ayının habercisi Regaib gecesi münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
07-03-2019

Söğütlü Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
Söğütlü Belediyesi ile Belediye İş Sendikası ve Yerelsen arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı.
26-02-2019