Söğütlü’de Sıfır Atık Projesi ile İlg..
Söğütlü’de Sıfır Atık Projesi’nin yaygınlaştırılmasıyla ilgili daha yeşil daha temiz bir Söğütlü için istişare
toplantısı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan "Sıfır Atık Projesi" kapsamında Söğütlü Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bölükbaşı’nın katılımlarıyla Söğütlü Belediyesinde ilk toplantı yapıldı.

İlçe Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, “Gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanılabilir bir dünya bırakılmasını hedefleyen proje doğrultusunda önce ilçede bulunan kamu kurumları; kaymakamlık, belediye ve okullar gibi topluca insanların yaşadığı yerlerde yaygınlaştırarak dışarıya olabildiğince az atık vermeye çalışacağız.” dedi.

Belediye Başkanı Hüseyin Genç ise “Sıfır atık insanları daha bilinçli tüketmeye, daha az atık oluşturmaya, oluşan atığı yerinde ayırmaya, ayrılan atıkların geri dönüşümünün sağlanmasına sevk eden bir yaklaşımdır. Projenin öncelikli amacı bilinçli tüketim kültürünü teşvik etmek ve evde, okulda, fabrikada, hastanede birçok yerde kağıdı gıdadan, camı metalden ayrıştıracak bir sistem kurmaktır. Elbette bu projenin başarıya ulaşması toplumun tüm kesimlerinin sahip çıkmasıyla mümkün olacağı gibi biz belediyelere de önemli görevler düşmektedir. Üzerimize
düşen görevlerle ilgili Kaymakamımız ve Milli Eğitim Müdürümüz ile gerekli istişareleri yaptık. İvedilikle çalışmalara başlandı.” diyerek toplantı hakkında açıklamada bulundu.

Eklenme Tarihi:13-12-2018

Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten, İyi Tatiller Mesajı
Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten, Başta Söğütlü'deki kıymetli öğrenciler olmak üzere tüm öğrencilere iyi tatiller diliyor.
13-06-2019

Söğütlü Mahalleler Arası Futbol Turnuvası
10 Haziran - 8 Temmuz 2019 tarihleri arasında Söğütlü Festival Alanı'nda mahalleler arası futbol turnuvamız düzenlenmektedir.
13-06-2019

Başkan Özten’den Hasta Ziyaretleri
Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten, mübarek arife gününde Seyfettin Özlük ve Hayrettin Özlük'e geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak bayramlarını kutladı.
10-06-2019

Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten, Ramazan Bayramı kutl..
Başkan Özten, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş olan mübarek Ramazan-ı Şerif’i geride bırakarak; milletçe, muhabbetle kucaklaştığımız bir bayrama daha kavuşmuş bulunuyoruz.
31-05-2019

Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten, İlçe Başkanı Selçuk K..
Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten, meclis üyeleri, eski ve yeni muhtarları, iftarda ağırladı. Meclis üyeleriyle birlikte misafirlerini karşılayan Başkan Özten, masaları tek tek gezerek davetlilerle sohbet etti. İftar programına ayrıca Belediye Başkan yardımcıları Sami Aydın ve Adem Fidan katıldı.
30-05-2019