Söğütlü’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı..
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. yıldönümünde Cumhuriyet Bayramı Söğütlü’de büyük bir coşku, onur ve gurur içerisinde kutlandı.

Söğütlü’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı,  İlçe Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Belediye Başkanı Hüseyin Genç, daire amirleri, meclis üyeleri, öğrenciler, öğretmenler  ve  ilçe halkının katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. yıldönümünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, 28 Ekim Pazar günü Kaymakamlık binası önünde Atatürk Büstüne Çelenk sunumu ile başladı. Ardından 29 Ekim Pazartesi günü sabah ilçe Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli’nin makamında tebrikleri kabul etti ve sonrasında Festival Alanında Cumhuriyet Bayramı kutlamaları gerçekleştirildi.

İlçe Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, kutlama programında yaptığı konuşmada, "Türk milletinin istiklal ve bağımsızlığının simgesi olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95’inci yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşku ile kutluyorum. Kanla, canla kurulan ve Cumhuriyet ile taçlandırılan güzel ülkemizde bizim görevimiz onların bize bıraktığı bu vatanı ebediyen korumak, kollamak ve bu ülkenin daha müreffeh olması için çok çalışmaktır.” dedi.

Belediye Başkanı Hüseyin Genç ise “Türk milleti olarak en zor şartlara ve bütün imkânsızlıklara rağmen hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadık, bağımsızlığımızdan asla taviz vermedik. İnanç ve kararlılıkla sürdürdüğümüz istiklal mücadelesini zaferle neticelendirerek, tüm dünyaya karşı 95 yıl önce bağımsızlığımızı ilan etmenin heyecanını ilk günkü coşkuyla yaşıyoruz. Dün olduğu gibi bugün de aziz milletimiz, birlik ve beraberlik içerisinde, Türkiye’yi muasır medeniyetler arasında hak ettiği saygın konuma yükseltmek için gerekli olan iradeyi her zaman ortaya koymuştur ve koymaya devam edecektir.
Bu vesileyle Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, milletimizin gönlünde ölümsüzleşen tüm şehitlerimizi, gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyorum.”
dedi.

Kutlamalar sonrasında çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Eklenme Tarihi:02-11-2018

Söğütlü’de İlk Yardım Eğitimi
Sakarya Büyükşehir Belediyesi “İlk Yardım Hayat Kurtarır” projesi kapsamında Söğütlü’de düzenlenen teorik ve uygulamalı eğitimler tamamlandı.
19-10-2018

Söğütlü’de Doğal Gaz Çalışmaları Devam Ediyor

Söğütlü’de Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı

34. Söğütlü Festivali
Söğütlü Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak ilçede düzenlenen 34. Söğütlü Festivali sona erdi.

Söğütlü’de 30 Ağustos Zafer Bayramı
96. Yıldönümünün kutlandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı, Söğütlü’de ilçe protokolü, şehit yakınları, gazi aileleri ve ilçe halkının katılımıyla gerçekleştirildi.
31-08-2018