34. Söğütlü Festivali
Söğütlü Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak ilçede düzenlenen 34. Söğütlü Festivali sona erdi.

Çiftçiler, güreş severler ve vatandaşların büyük bir ilgisi ile gerçekleştirilen Festival hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Hüseyin Genç, “Bu yıl yaklaşık 40.000 kişinin ziyaret ettiği 34. Söğütlü Festivalinde, her yıl firma çeşitliliğini arttırmaya özen gösterirken misafirlerimiz için sosyal aktiviteleri de arttırarak festivalimizi daha renkli hale getirmeye çalıştık.

Çeşitli etkinliklerle renklendirdiğimiz festivalimizde ödüllü yemek yarışmaları, ödülü hayvan yarışmaları, atçılık, okçuluk gösterileri halka sunuldu.

Bu yıl da çok ilgi gören Halk Oyunları Gösterisi de düzenledik. Değişik yörelerin oyun gösterileri, festivalimize farklı bir hava kattı.

Festivalimizin önemli konukları olan çocuklarımız için oyun etkinlik grupları, maskotlar, palyaçolar getirtildi.
İlçe nüfusumuzun çoğunun tarımla uğraşması nedeniyle 15 Eylül Cumartesi saat:20.00 da konuşmacı Prof. Dr. Metin Turan ile birlikte “Tarımda Yenilikler ve Alternatif Ürünler” konulu sempozyum düzenledik.

Bizler, bu tür etkinlikleri aslında toplumumuz ve sosyal hayatımız için çok önemli olduğunu düşünüyoruz.
Üyesi olduğumuz “Türkiye Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği” ülkemiz genelinde yapılan yağlı pehlivan güreşlerinden karelerin olduğu tırda fotoğrafların sergilendiği standımız cumartesi ve pazar günü halkımızın hizmetine sunulmuştur.

16 Eylül Pazar günü Kırkpınar'dan sonra ülkemizin en önemli er meydanlarından sayılan Söğütlü Er Meydanımızdaki yapılacak güreşlere bu yıl 33'u Başpehlivan olmak üzere 421 pehlivan katılmıştır.
Söğütlü her şeyin en iyisini hak ediyor. Yapmış olduğumuz festivalin Söğütlü'nün ekonomisine, gelişimine katkı sağladığına yürekten inanıyoruz.

Festival kapsamında düzenlenen etkinliklerimize destek veren Bakanlığımız yetkililerine, Sayın Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Milletvekillerimize, APEK Başkanımıza, Kurum Amirlerimize, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza, Yağlı Pehlivan Güreşlerimizin Ağası Semih Güngör’e,  çevre illerden gelen bütün konuklarımıza ve başımızın tacı olan çiftçilerimize bizi onurlandırıp fuarımıza gelerek büyük katkı sağladıkları için teşekkürlerimi sunuyorum “ dedi.

34. Söğütlü Yağlı Pehlivan Güreşleri Ağası olan Söğütlü 3. Organize Sanayi Bölgesinde Vialli – Oğuzhan Plastik Firma sahibi Semih Güngör, gelecek yılın ağalık seçimlerinde de ağalığı alarak 35. Söğütlü Festivali Yağlı Pehlivan Güreşleri Ağası olmuştur.

34. Söğütlü Festivali Yağlı Pehlivan Güreşleri Tek Rumeli kanalında ve Koza TV de canlı olarak yayınlanmıştır.

Eklenme Tarihi:12-10-2018

Sakarya Valisi Sayın Ahmet Hamdi Nayir’den Söğütlü İlkokuluna Ziy..
Sakarya Valisi Sayın Ahmet Hamdi Nayir Söğütlü İlkokuluna ziyarette bulundu.
15-03-2019

Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç'in 8 Mart Dünya Kadınlar Gü..
Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
08-03-2019

Söğütlü Doğu Marmara Tarım Fuarında
Söğütlü Belediyesi Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen Doğu Marmara Tarım Fuarında yerini aldı.
08-03-2019

Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç'ten Regaib Kandili Mesajı
Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, mübarek Ramazan ayının habercisi Regaib gecesi münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
07-03-2019

Söğütlü Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
Söğütlü Belediyesi ile Belediye İş Sendikası ve Yerelsen arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı.
26-02-2019