34. Söğütlü Festivali
Söğütlü Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak ilçede düzenlenen 34. Söğütlü Festivali sona erdi.

Çiftçiler, güreş severler ve vatandaşların büyük bir ilgisi ile gerçekleştirilen Festival hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Hüseyin Genç, “Bu yıl yaklaşık 40.000 kişinin ziyaret ettiği 34. Söğütlü Festivalinde, her yıl firma çeşitliliğini arttırmaya özen gösterirken misafirlerimiz için sosyal aktiviteleri de arttırarak festivalimizi daha renkli hale getirmeye çalıştık.

Çeşitli etkinliklerle renklendirdiğimiz festivalimizde ödüllü yemek yarışmaları, ödülü hayvan yarışmaları, atçılık, okçuluk gösterileri halka sunuldu.

Bu yıl da çok ilgi gören Halk Oyunları Gösterisi de düzenledik. Değişik yörelerin oyun gösterileri, festivalimize farklı bir hava kattı.

Festivalimizin önemli konukları olan çocuklarımız için oyun etkinlik grupları, maskotlar, palyaçolar getirtildi.
İlçe nüfusumuzun çoğunun tarımla uğraşması nedeniyle 15 Eylül Cumartesi saat:20.00 da konuşmacı Prof. Dr. Metin Turan ile birlikte “Tarımda Yenilikler ve Alternatif Ürünler” konulu sempozyum düzenledik.

Bizler, bu tür etkinlikleri aslında toplumumuz ve sosyal hayatımız için çok önemli olduğunu düşünüyoruz.
Üyesi olduğumuz “Türkiye Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği” ülkemiz genelinde yapılan yağlı pehlivan güreşlerinden karelerin olduğu tırda fotoğrafların sergilendiği standımız cumartesi ve pazar günü halkımızın hizmetine sunulmuştur.

16 Eylül Pazar günü Kırkpınar'dan sonra ülkemizin en önemli er meydanlarından sayılan Söğütlü Er Meydanımızdaki yapılacak güreşlere bu yıl 33'u Başpehlivan olmak üzere 421 pehlivan katılmıştır.
Söğütlü her şeyin en iyisini hak ediyor. Yapmış olduğumuz festivalin Söğütlü'nün ekonomisine, gelişimine katkı sağladığına yürekten inanıyoruz.

Festival kapsamında düzenlenen etkinliklerimize destek veren Bakanlığımız yetkililerine, Sayın Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Milletvekillerimize, APEK Başkanımıza, Kurum Amirlerimize, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza, Yağlı Pehlivan Güreşlerimizin Ağası Semih Güngör’e,  çevre illerden gelen bütün konuklarımıza ve başımızın tacı olan çiftçilerimize bizi onurlandırıp fuarımıza gelerek büyük katkı sağladıkları için teşekkürlerimi sunuyorum “ dedi.

34. Söğütlü Yağlı Pehlivan Güreşleri Ağası olan Söğütlü 3. Organize Sanayi Bölgesinde Vialli – Oğuzhan Plastik Firma sahibi Semih Güngör, gelecek yılın ağalık seçimlerinde de ağalığı alarak 35. Söğütlü Festivali Yağlı Pehlivan Güreşleri Ağası olmuştur.

34. Söğütlü Festivali Yağlı Pehlivan Güreşleri Tek Rumeli kanalında ve Koza TV de canlı olarak yayınlanmıştır.

Eklenme Tarihi:12-10-2018

SÖĞÜTLÜ FESTİVALE HAZIR
Söğütlü Belediyesi olarak 18 - 21 Temmuz 2019 tarihleri arasında düzenlenecek 35. Söğütlü Festivali Yağlı Güreşleri için hazırlıklarını tamamladı.
15-07-2019

15 Temmuz 2019 Mesajı
Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle bir mesaj yayımladı.
15-07-2019

Söğütlü’de Şampiyon Camiicedit oldu
Söğütlü Belediyesi Tarafından düzenlenen ve 17 Temmuzda Başlayıp 21 Temmuzda bitecek olan Tarım Hayvancılık Süt ve Kültür Festivali öncesinde Mahalleler arası Dostluk Futbol Turnuvasında Camiicedit spor Şampiyon oldu.
09-07-2019

35. Söğütlü Festivali Ödüllü Yemek Yarışması
Ödüllü Yöresel Yemek Yarışması
03-07-2019

35. Söğütlü Festivali Bisiklet Etkinlikleri
35. Söğütlü Festivali Bisiklet Etkinlikleri'ne herkes davetlidir.
03-07-2019