Söğütlü'de 18 Mart Çanakkale Zaferi K..
Söğütlü'de 18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlamaları ve Anma Programı

Söğütlü ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Türk ve dünya tarihine altın harflerle yazılan 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.
Tarihin en büyük ve en önemli savaşlarından birinin yaşandığı Çanakkale Savaşının 103. yıl dönümü sebebiyle düzenlenen etkinlikler,  Söğütlü Kaymakamlık binası önünde çelenk sunma töreni ile başladı.
Törende İlçe Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Belediye Başkanı Hüseyin Genç, İlçe Jandarma Komutanı Cengiz Kıran, kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler hazır  bulundu. İlçe Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli ve Belediye Başkanı Hüseyin Genç tarafından Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayan törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Daha sonra 15 Temmuz Ortaokulu'nda düzenlenen, Söğütlü Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin hazırladığı programda Çanakkale'de yaşanmış bir olayın canlandırılması tüm misafirleri duygulandırdı. Günün anlam ve önemine binaen okunan şiirlerin ardından 18 Mart Çanakkale Zaferi ile alakalı yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında birinci olanlara hediyeleri takdim edildikten sonra program sona erdi.
Yapılan programın ardından Kaymakam Çiçekli, Başkan Genç ve Jandarma Komutanı Cengiz Kıran Sıraköy Mahallesi'nde  Milli Kahraman  Halit Molla'nın, Yeniköy Mahalle Mezarlığı'nda Aziz Şehit Recep Gültaş’ın ve Şimşirtepe Mezarlığı'nda Aziz Şehit Mehmet Kıran'ın şehitlik abidelerini ziyaret ettiler.

Eklenme Tarihi:19-03-2018

Söğütlü’de 30 Ağustos Zafer Bayramı
96. Yıldönümünün kutlandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı, Söğütlü’de ilçe protokolü, şehit yakınları, gazi aileleri ve ilçe halkının katılımıyla gerçekleştirildi.
31-08-2018

Söğütlü'de Bayramlaşma
Söğütlü'de geleneksel bayramlaşma programı Bayramın birinci günü protokol ve ilçe halkının katılımıyla gerçekleştirildi.
27-08-2018

Söğütlü'deki Hac Kafilesi Uğurlandı
Söğütlü'de hac kafilesi dualarla ve gözyaşlarıyla kutsal topraklara uğurlandı.
13-08-2018

Başkan Genç'ten Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Sava..
Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan’ı makamında ziyaret etti.
13-08-2018

Argon 18 Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonası Yarışları Gerçekleştir..
Argon 18 Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonası Yarışları İlk Etabı Söğütlü’de gerçekleştirildi.
12-07-2018