Söğütlü’de İstiklal Marşı'nın Kabulü ..
Söğütlü’de İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı

Söğütlü’de 12 Mart İstiklal Marşının kabulünün 97. yıl dönümü kutlamaları ve Milli Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Söğütlü 15 Temmuz Ortaokulunda okulu gerçekleştirildi.

İlçe Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Belediye Başkanı Hüseyin Genç, daire amirleri öğretmen-öğrenci ve veliler katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Fındıklı Ortaokulu müdürünün ardından İstiklal Marşı oratoryosu, şiirler okundu ve gösteriler sergilendi.
Belediye Başkanı Hüseyin Genç; “Devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan istiklal marşımızın, 12 Mart 1921'de  kabul edilişinin 97'inci yıldönümünü kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. İstiklal marşımızın büyük şairi Mehmet Akif Ersoy, istiklal savaşında milletimizin ne için savaştığını, hangi duygularla vatanını koruduğunu bu şiirinde çok açık bir şekilde ortaya koymuştur.  Bu eser tarihi şahlanışın, onur ve gurur mücadelesinin bir anıtıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97'inci yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy'u, bütün İstiklal kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum."
dedi.

Program sonunda İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Eklenme Tarihi:12-03-2018

Söğütlü'deki Hac Kafilesi Uğurlandı
Söğütlü'de hac kafilesi dualarla ve gözyaşlarıyla kutsal topraklara uğurlandı.
13-08-2018

Başkan Genç'ten Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Sava..
Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan’ı makamında ziyaret etti.
13-08-2018

Argon 18 Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonası Yarışları Gerçekleştir..
Argon 18 Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonası Yarışları İlk Etabı Söğütlü’de gerçekleştirildi.
12-07-2018

Başkan Genç Mahalleleri Gezerek Teşekkür Ediyor
Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinin ardından ilçede mahallelere giderek vatandaşlar ile bir araya geldi.
03-07-2018

Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonası Öncesi Basın Toplantısı Gerçekl..
Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonası Öncesi Basın Toplantısı Gerçekleşti
30-06-2018