Söğütlü Belediyesi Yağlı Güreş Düzenl..
Söğütlü Belediyesi Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Kurultayına Katıldı

Yağlı Güreşi Düzenleyen Kentler Birliği ve Türkiye Güreş Federasyonu Antalya'da dev bir  kurultay yapıyor.
Sakarya'dan sadece Söğütlü Belediyesinin üye olarak katılım sağladığı Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Kurultayına, Belediye Başkanı Hüseyin Genç ve Birliğin asil üyeleri aynı zamanda Belediye Meclis Üyeleri Selim Duman ile Eşref Ünel katılım sağladı.

Antalya'da düzenlenen dev kurultay hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Hüseyin Genç, İstiklal Marşı ve açılış konuşmaları ile başlayan kurultayda birlik meclisince kurulan komisyonlar ile eş zamanlı toplantılar yapılacağını, ardından pazar günü ise Yağlı Güreşi Düzenleyen Kentler Birliği Meclis Toplantısının gerçekleşeceğini bildirdi.

Başkan Hüseyin Genç "Gerçekleştirilen bu toplantıya, Türkiye genelinden Ata sporu yağlı güreşe gönül veren ve yağlı güreş düzenleyen birçok il ve ilçe katılım sağlamaktadır. Bu yüzden yapılan kurultay yağlı güreş için çok büyük önem arz etmektedir. Yağlı güreş yüzyıllardır bu topraklarda yapılan çok önemli bir spor. Bizler ata sporumuz olan yağlı güreşi bulunduğu yerden çok daha yukarılara taşımak istiyoruz. Bunun için yağlı güreş camiası bir araya geldi. Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği olarak, güreş organizasyonu yapan şehirlere, ilçelere, beldelere hem ön ayak olmak, hem de bunu gelecek nesillere doğru şekilde aktarmak noktasında önemli çalışmalara imza atılacağına inanıyorum. Bizler yağlı güreşi dünyanın dört bir yanında yapılan bir spor dalı haline getirmek istiyoruz. Ben bu kurultayın tüm yağlı güreş camiasına hayırlı olmasını diliyorum." dedi ve Söğütlü Belediyesinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği bu sene ise 34. sünün düzenleneceği Söğütlü Yağlı Güreşlerinin 13,14,15,16 Eylül 2018 tarihlerinde yapılacağı bilgisini verdi.

Eklenme Tarihi:08-01-2018

Söğütlü'de Bayramlaşma
Söğütlü geleneksel bayramlaşma programında İlçe Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Belediye Başkanı Hüseyin Genç ve protokol üyeleri Söğütlü halkıyla bayramlaştı.
19-06-2018

Söğütlü’de Karne Sevinci