Söğütlü’de Aşure İkramı
Söğütlü Belediyesi tarafından Muharrem Ayı münasebetiyle Cuma namazı çıkışı Merkez Cami'nde ve mahalle camilerinde vatandaşlara aşure ikram edildi.

Vatandaşlara kendi elleriyle aşure ikram eden Başkan Hüseyin Genç, “ Hicrî yılımızın başlangıcı Muharrem ayı ilahi bereket ve feyzin, Rabbimizin ihsan ve keremin bollaştığı mübarek bir aydır. Muharrem ayının diğer aylar arasında ayrı bir yeri olduğu gibi, Muharrem’in 10’nu Aşure gününün ise diğer günler içinde daha mübarek ve bereketli bir konumu bulunmaktadır. Aşure, zengin besin içeriği ile birçok çeşidin bir araya gelmesiyle oluşan, çok lezzetli ve paylaşmanın simgesi olan bir tatlıdır. Aynı zamanda bizlere farklılıklarımızla beraber bir arada yaşama kültürünün lezzetini hatırlatıyor. Bu manada, ilçemizde Cuma namazı çıkışında camilerimizde vatandaşımıza aşure ikramında bulunarak, paylaşmaya, hoşgörüye, birlik ve beraberliğe dikkat çekmek istedik. Bu tür özel ve manevi günlerin insanları birbirine yaklaştırdığını, gönüllerde sevgi ve merhamet duygusunu artırdığını, birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarını kuvvetlendirdiğine inanıyor, mübarek günlerin ülkemize, milletimize ve İslam Dünyası’na hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Aşure dağıtımı esnasında vatandaşlar da Söğütlü Belediyesi’ne ikramlarından dolayı  teşekkür etti.

Eklenme Tarihi:10-10-2017

Muhtarlar Haftası
19-10-2017

Nahit Serbes’ten Başkan Genç’e Ziyaret
Serbesler altın mağazalarının sahibi aynı zamanda kültür araştırmacısı ve yazar Nahit Serbes, Belediye Başkanı Hüseyin Genç’i ziyaret etti.
17-10-2017

Söğütlü’de 18. Madde Uygulaması Sonrası İlk Tapular Dağıtılıyor.
Söğütlü’de 18.Madde Uygulaması sonrası İlk Tapular Dağıtılıyor.
17-10-2017

Camiler ve Din Görevlileri Haftası
Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” nedeni ile yayınladığı mesajda camilerin İslam medeniyeti tarihindeki yeri ve önemi çok büyük olduğunu ifade etti.
05-10-2017

15 Temmuz Gazisi Üzeyir Civan Söğütlü’de Öğrencilerle Buluştu
Söğütlü Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Utrecht Ortaokulunda düzenlediği programda, 15 Temmuz gazisi Üzeyir Civan, ilçe protokolü ve öğrencilerle bir araya geldi.
05-10-2017