Söğütlü’de Aşure İkramı
Söğütlü Belediyesi tarafından Muharrem Ayı münasebetiyle Cuma namazı çıkışı Merkez Cami'nde ve mahalle camilerinde vatandaşlara aşure ikram edildi.

Vatandaşlara kendi elleriyle aşure ikram eden Başkan Hüseyin Genç, “ Hicrî yılımızın başlangıcı Muharrem ayı ilahi bereket ve feyzin, Rabbimizin ihsan ve keremin bollaştığı mübarek bir aydır. Muharrem ayının diğer aylar arasında ayrı bir yeri olduğu gibi, Muharrem’in 10’nu Aşure gününün ise diğer günler içinde daha mübarek ve bereketli bir konumu bulunmaktadır. Aşure, zengin besin içeriği ile birçok çeşidin bir araya gelmesiyle oluşan, çok lezzetli ve paylaşmanın simgesi olan bir tatlıdır. Aynı zamanda bizlere farklılıklarımızla beraber bir arada yaşama kültürünün lezzetini hatırlatıyor. Bu manada, ilçemizde Cuma namazı çıkışında camilerimizde vatandaşımıza aşure ikramında bulunarak, paylaşmaya, hoşgörüye, birlik ve beraberliğe dikkat çekmek istedik. Bu tür özel ve manevi günlerin insanları birbirine yaklaştırdığını, gönüllerde sevgi ve merhamet duygusunu artırdığını, birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarını kuvvetlendirdiğine inanıyor, mübarek günlerin ülkemize, milletimize ve İslam Dünyası’na hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Aşure dağıtımı esnasında vatandaşlar da Söğütlü Belediyesi’ne ikramlarından dolayı  teşekkür etti.

Eklenme Tarihi:10-10-2017

Söğütlü’de 30 Ağustos Zafer Bayramı
96. Yıldönümünün kutlandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı, Söğütlü’de ilçe protokolü, şehit yakınları, gazi aileleri ve ilçe halkının katılımıyla gerçekleştirildi.
31-08-2018

Söğütlü'de Bayramlaşma
Söğütlü'de geleneksel bayramlaşma programı Bayramın birinci günü protokol ve ilçe halkının katılımıyla gerçekleştirildi.
27-08-2018

Söğütlü'deki Hac Kafilesi Uğurlandı
Söğütlü'de hac kafilesi dualarla ve gözyaşlarıyla kutsal topraklara uğurlandı.
13-08-2018

Başkan Genç'ten Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Sava..
Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan’ı makamında ziyaret etti.
13-08-2018

Argon 18 Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonası Yarışları Gerçekleştir..
Argon 18 Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonası Yarışları İlk Etabı Söğütlü’de gerçekleştirildi.
12-07-2018