Söğütlü’de Aşure İkramı
Söğütlü Belediyesi tarafından Muharrem Ayı münasebetiyle Cuma namazı çıkışı Merkez Cami'nde ve mahalle camilerinde vatandaşlara aşure ikram edildi.

Vatandaşlara kendi elleriyle aşure ikram eden Başkan Hüseyin Genç, “ Hicrî yılımızın başlangıcı Muharrem ayı ilahi bereket ve feyzin, Rabbimizin ihsan ve keremin bollaştığı mübarek bir aydır. Muharrem ayının diğer aylar arasında ayrı bir yeri olduğu gibi, Muharrem’in 10’nu Aşure gününün ise diğer günler içinde daha mübarek ve bereketli bir konumu bulunmaktadır. Aşure, zengin besin içeriği ile birçok çeşidin bir araya gelmesiyle oluşan, çok lezzetli ve paylaşmanın simgesi olan bir tatlıdır. Aynı zamanda bizlere farklılıklarımızla beraber bir arada yaşama kültürünün lezzetini hatırlatıyor. Bu manada, ilçemizde Cuma namazı çıkışında camilerimizde vatandaşımıza aşure ikramında bulunarak, paylaşmaya, hoşgörüye, birlik ve beraberliğe dikkat çekmek istedik. Bu tür özel ve manevi günlerin insanları birbirine yaklaştırdığını, gönüllerde sevgi ve merhamet duygusunu artırdığını, birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarını kuvvetlendirdiğine inanıyor, mübarek günlerin ülkemize, milletimize ve İslam Dünyası’na hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Aşure dağıtımı esnasında vatandaşlar da Söğütlü Belediyesi’ne ikramlarından dolayı  teşekkür etti.

Eklenme Tarihi:10-10-2017

İmar Kanunun 18. Madde uygulaması çalışmalarında Söğütlü’de sona ..
İmar Kanunun 18. Madde uygulaması çalışmalarında Söğütlü’de sona gelindi
15-12-2017

İzmir Fuarında Söğütlü Pancar Pekmezi Aşçıların İlgi Odağı Oldu
12-12-2017

Söğütlü Belediyesi İzmir Fuarında
Sakarya Valiliği Travel Turkey İzmir’e katılarak tüm Dünya geneline Sakarya’yı tanıttığı stantta Söğütlü Belediyesi kültürel ve yöresel ürünleri ile yerini aldı.
08-12-2017

Sakarya Üniversitesi Söğütlü Meslek Yüksekokulu Yapımı İhalesi
05-12-2017

‘Toplumda Aile Yapımız ve Evlerimizin Bereketi Büyüklerimiz’ konu..
‘Toplumda Aile Yapımız ve Evlerimizin Bereketi Büyüklerimiz’ konulu konferans Söğütlü’de gerçekleştirildi.
05-12-2017